Ylhäs on Suomen ensimmäinen salibandyn erikoisurheiluseura. Ylhäksen tarina sai alkunsa, kun neljä Malmin kauppaoppilaitoksen oppilasta, Heikki ”Heze” Savolainen, Martti ”Mara” Kiveläinen, Pertti ”Pera” Tossavainen ja Jari-Matti Lindholm, päättivät perustaa sählyseuran, jotta pelit jatkuisivat myös koulun päättymisen jälkeen. Seuran nimeksi valittiin pitkällisen harkinnan jälkeen Ylhäs eli sähly väärinpäin. Suomessa elettiin tuolloin kevättä 1984. Suuri ja mahtava Neuvostoliitto oli vielä olemassa, Mauno Koivisto oli tasavallan presidentti ja keskaria ei myyty kioskeissa.

Ylhäksen ensimmäiset treenit pidettiin kesäkuussa 1984 Itä-Pasilan hiekkakentällä, nykyisen messuhallin parkkipaikan kohdalla. Toiset treenit pidettiin Itäkeskuksen nurmikentällä. Syksyllä Ylhäs sai Aleksis Kiven koululta säännöllisen salivuoron ja suunnitelmallinen harjoittelu alkoi.

Seuraavana vuonna Ylhäs kirjattiin yhdistysrekisteriin ja seura oli kahden muun seuran kanssa perustamassa Suomen salibandyliittoa. Liiton sarjoihin Ylhäksen joukkueet ovat osallistuneet ensimmäisestä kaudesta, vuodesta 1986 lähtien. Seuran joukkueet ovat saavuttaneet SSBL:n sarjoissa kaksi SM-mitalia: pronssia naisten SM-sarjassa kaudella 1989-90 sekä M45-seniorisarjassa kaudella 2014-15. Ylhäs pelasi miesten ykkösdivisioonaa yhteensä 13 kautta vuosina 1988-2003.

Tällä hetkellä seurassa on yksi naisjoukkue, kolme miesjoukkuetta ja kaksi miesten seniorijoukkuetta.

Ylhäs